zaterdag 11 augustus 2012

Het Kruis Van Pechtold

Elsevier, zaterdag 11/08/2012:
"VVD en CDA hebben de afgelopen anderhalf jaar niets aan de economie en ons land verbeterd. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold zaterdag in Utrecht tijdens de start van de verkiezingscampagne van zijn partij." (lees hier)
Maar wacht 'es even, is dit dezelfde Pechtold, de leider van D66, de partij die met alle macht de risico's van de invoering van de euro en de toelating van landen zoals Italië en Griekenland vooral wilde verzwijgen en die tegenstanders van deze roekeloze utopische politiek verketterde?
"Tijdens het Kamerdebat over de toelating van Italië (1998) zei Bolkestein: het is een voldongen feit, we kunnen hoog of laag springen, Italië komt erbij. Hij constateerde ook dat het woord 'strikt' dat eerder steeds was verbonden aan het vasthouden aan de toelatingscriteria, niet meer in de stukken stond. Hans Hoogervorst, toenmalig financieel woordvoerder van de VVD-fractie en bekend met Italië, wekte tezelfdertijd de woede van D66 met zijn uitspraak dat de Italianen, eenmaal bij de euro, de teugels meteen zouden laten vieren. Dat zomaar te zeggen getuigde van 'gebrek aan respect' [...] Het is geen argument dat hout snijdt maar de dorst van het morele gelijk is onlesbaar. Nu zitten we met de gebakken peren." (lees hier)
Pechtold is boos op het CDA en de VVD. Ze hebben niet hun best gedaan om de puinhopen van de eurocrisis op te ruimen waar hij en zijn partij D66 mede voor verantwoordelijk zijn. Hij had zo graag gewild dat het CDA en de VVD de sporen van zijn blinde utopisme en fanatisme zouden hebben gewist. Maar helaas meneer Pechtold, je zou dit kruis zelf moeten dragen. Pech.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten