vrijdag 14 september 2012

Net Zo Verkiesbaar Als Assad...

Elsevier.nl, donderdag 13/09/2012:
"De Europese Unie heeft donderdag miljoenen euro's extra steun beloofd voor democratische en economische ontwikkelingen in Egypte. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, bekendgemaakt na afloop van een gesprek in Brussel met de Egyptische president Mohammed Mursi.

Mursi maakte van de gelegenheid gebruik om zijn afschuw uit te spreken over een islamkritische film uit Amerika. In verschillende Arabische landen, waaronder in Caïro (Egypte), hebben radicale moslims de afgelopen dagen Amerikaanse ambassades bestormd. In Brussel riep Mursi de Amerikaanse autoriteiten op actie te ondernemen tegen de film. De president, lid van de Moslimbroederschap, heeft het geweld veroordeeld, maar heeft geen excuses aangeboden aan de Amerikaanse president Barack Obama" (lees hier)
Ik denk dat ik weet welke landen zeer binnenkort ook bij de (failliete) EU om geld zullen komen vragen voor democratische en economische ontwikkeling (een waarschijnlijk met succes). Een hint:
"De protesten tegen een in Amerika gemaakte anti-islamfilm verspreiden zich over de gehele Arabische wereld. Woedende moslims in Soedan, Bangladesh, Irak en andere landen bestormen westerse ambassades en consulaten.

In de Soedanese hoofdstad Khartoem bestormden woedende demonstranten de ambassades van Groot-Brittannië en Duitsland. In de Gazastrook zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren. Ze zwaaien met vlaggen van Hamas en van Jihad-bewegingen en verbranden en vertrappen de Amerikaanse vlag terwijl ze leuzen roepen als 'dood aan Amerika' en 'dood aan Israël'." (lees hier)
Op dagen zoals deze ontsteekt een ontembaar verlangen in mij om de Barossos en Ashtons van deze wereld weg te stemmen, op de meest democratisch mogelijke wijze werkloos te maken. Maar helaas. Deze Europese beschermheiligen van de Arbaische "democratieën" zijn zelf net zo verkiesbaar als Assad...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten