vrijdag 8 maart 2013

Beppe Pechtold

Elsevier.nl, woensdag 06/03/2013:
"D66-leider Alexander Pechtold voorziet de opkomst van een Nederlandse Beppe Grillo. VVD en PvdA vormen een voedingsbodem voor politieke instabiliteit, waardoor een partij van een of andere cabaretier wortel kan schieten, zegt Pechtold deze week in Elsevier." (lees hier)
Grappig dat Pechtold dit zegt, want hij is zelf ook een soort Beppe Grillo: een komiek die doorgaat voor een politicus. Deze opmerking slaat natuurlijk ook op zijn politieke stijl, zijn humoristische manier van politiek bedrijven, maar ook op zijn macht en bevoegdheden als een Nederlandse politicus. Want laat ons eerlijk zijn, als het om de echte en belangrijke politieke vraagstukken gaat, dan heeft Pechtold (en de rest van onze nationale politici) weinig te vertellen. Onze nationale politiek is inmiddels gereduceerd tot theatrale en soms komische "ideologische" gevechten over de cijfertjes achter de komma van het financiĆ«le beleid.

Het is ook grappig dat Pechtold anderen beschuldigt van het creĆ«ren van de nodige voedingsbodem voor de opkomst van een Nederlandse Peppe Grillo. Onze pro-Europese politici en partijen zijn al jaren lang hard bezig om de Nederlandse politiek tot een onbeduidende theatershow te reduceren en onze politici tot vrijwel machteloze en irrelevante komieken. Deze uitholling van de nationale politiek, waar Pechtold en zijn D66 met zoveel overtuiging steunen, is de echte voedingsbodem voor de eventuele opkomst van een Nederlandse Beppe Grillo, niet het politieke gezwalk van Rutte en Samsom. De onbeduidende theatershow die onze nationale politiek inmiddels geworden is, is bij uitstek de plaats waar komieken kunnen gedijen. En dit zijn de gevoelens van politieke machteloosheid en vervreemding die door de uitholling van de nationale politiek veroorzaakt worden, die komieken aan de macht helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten