maandag 11 februari 2013

Een Keiharde Nee(lie)!

Elsevier.nl, zaterdag 09/02/2013:
"Het vrijdag bereikte akkoord over de meerjarenbegroting van de Europese Unie is een 'troosteloos compromis tussen nationaal politiek opportunisme en subsidieverslaving'.
Dat schrijft de Nederlandse eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) zaterdag in haar column in Het FinanciĆ«le Dagblad. Kroes denkt dat de onderhandelaars hebben gedaan wat goed zal vallen 'bij de kiezers thuis' - niet goed, vindt de VVD'er, die voorspelt dat Europeanen jarenlang zullen boeten voor de 'opportunistische keuzes' die vrijdag in Brussel zijn gemaakt.  
'Soms denk ik dat Europa te belangrijk is om over te laten aan politici,' besluit de eurocommissaris." (lees hier)
We raken inmiddels gewend aan dat soort reacties vanuit pro-Europese hoek. Geen argumenten waarom Europa steeds meer geld en dus steeds meer macht moet hebben, maar minachting voor de tegenstander. 'Opportunisten die in de smaak willen vallen bij de keizers thuis', zijn dit. Wat een misdaad, wat een schande! Dat vervloekte ouderwetse politieke systeem waarbij politici naar hun achterban weleens luisteren en soms ook iets van aantrekken. Weg ermee!

En dan te denken aan Buma en co, die menen dat Nederland iets meer is dan een door de EU gefinancierd reservaat en die met Neelie een haar vrienden in de Europese Commissie willen gaan onderhandelen over de beperking van de Brusselse bevoegdheden. Los van het feit dat Buma en co, wat de wetten en procedures van de EU betreft, geen poot hebben om op te staan, lijkt de reactie van onze liberale Neelie een aardig voorproefje te zijn van wat hen te verwachten staat:

Een keiharde Nee(lie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten