donderdag 29 november 2012

Een Kleine Aanvulling

Elsevier.nl, donderdag 29/11/2012:
"Als Israël doorgaat met het bouwen van nederzettingen in de Palestijnse bezette gebieden dan zal dit het vredesproces niet ten goede komen. Israël moet daarom stoppen met die kolonisatie. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vanavond in het programma Met het oog op morgen. 
'Als Israël doorgaat met het nederzettingenbeleid, waardoor stukje bij beetje land wordt bezet dat in de uiteindelijke regelingen toekomt aan de Palestijnen, wordt het wel heel moeilijk' zegt Timmermans. Het nederzettingebeleid van Israël noemde Timmermans 'zeer ernstig' en 'een steen des aanstoots'. De minister zei dat ook 'de schandalige beschietingen van Hamas' een tweestatenoplossing in de weg staan." (lees hier)
Nog een kleine aanvulling:
Als "president" Abbas doorgaat met het bestaansrecht van Israël te ontkennen,  het nastreven van een Jodenvrije Palestina, dag in dag uit virulente anti-joodse en anti-Israël propaganda te spuien via zijn eigen officiële media, pleinen en straten naar zelfrmordenaars te vernoemen,  schoolboeken voor te schrijven die de geschiedenis reconstrueren en Jodenhaat zaaien,  terroristen te bewapenen, ontwikkelingsgeld "kwijt te raken", de economische ontwikkeling van zijn bevolking te belemmeren,  unilaterale stappen te nemen die tegen zowat alle relevante VN-resoluties en de Oslo-Akkoorden indruisen en Israël delegitimeren, Israëlische vredesvoorstellen consequent af te wijzen, dan zal dit het vredesproces niet ten goede komen.
De minister is dit kleine aspect van het Israëlische-Palestijnse conflict kennelijk vergeten. Bij deze dus. Schrijf het op, of maak een printje van deze blog. Succes met het volgende interview!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten