woensdag 6 juli 2011

Genocide op Indianen

Volgens het NOS-journaal van 3 juli 2011 worden de Bororo Indianen in Brazilië regelmatig aangevallen door houtkapbedrijven:
 ''In Brazilië wordt elke week een Indiaanse inwoner van het Amazone-gebied vermoord. Intimidatie van houtkapbedrijven, die vinden dat de indianen de - vaak illegale - houtkap dwarsbomen. De laatste tijd is de druk op de Indianen verder toegenomen. En dat komt doordat Brazilië de wet tegen de houtkap binnenkort mogelijk versoepelt. De Bororo Indianen - die een beschermde status hebben - hebben het zwaar te verduren in hun reservaat.''

Verder onderzoek in deze materie brengt nog meer naar boven. Als u de links op de website van het Genocide Studies Programme van de universiteit van Yale  (http://www.yale.edu/gsp/amazon/index.html) volgt vindt u een hele waslijst aan stammen die in gevaar zijn. Een aantal stammen, waaronder de Bororo, worden regelmatig aangevallen door houthakkers. Een ander schokkend voorbeeld is dat van de Akuntsu stam. Deze stam is  door geweld en ziekte bijna verdwenen. Er zijn er nog vijf van in leven. Zo zijn er meerdere voorbeelden. Ik roep u dan ook op om de ambassades van Brazilië, Peru, Ecuador en Colombia protest e-mails te schrijven. U kunt ook Nederlands parlementsleden aanschrijven hierover.

Ludwig Kamphausen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten