donderdag 16 februari 2012

Always Look On The Bright Side Of Life...

Elsevier, woensdag 15/02/2012:
"De Haagse Hogeschool heeft een studiebegeleider betaald per behaald diploma van studenten. De begeleider kreeg voor gemiddeld 40 uur werk 1.200 euro. Voorwaarde was dat studenten hun diploma haalden. Als de student zakte, werd er niets betaald.
Dat blijkt woensdag uit een brief aan de betrokken medewerker. 'De uitbetaling is op basis van no cure, no pay. Met andere woorden als een afstudeerder niet slaagt, dan kunt u het bedrag niet declareren,' staat in de brief.
De school in Den Haag heeft in een verklaring laten weten dat het college van bestuur de handelwijze niet acceptabel vindt en ervoor wil zorgen dat het niet meer voorkomt. Er wordt onderzocht of er relatie is tussen het afstuderen van bepaalde studenten en de beloning van begeleiders.
Staatssecretaris Halbe Zijlstra (VVD, Hoger Onderwijs) zegt dat de Onderwijsinspectie de school om opheldering heeft gevraagd. 'Dit kan echt niet. Gelukkig ziet de hogeschool dat ook en grijpt ze onmiddellijk in.'"
In het hogere onderwijs kunnen zij het kennelijk nooit goed doen. Geef toe meneer Zijlstra, wat deze studiebegeleider heeft gedaan is simpelweg de logica van jouw eigen overheid, het geniale idee van de outputfinanciering, tot in de puntjes uitvoeren! Maar in plaats dat de overheid een standbeeld opricht voor deze trouwe volgeling, wordt de onderwijsinspectie op hem afgestuurd. Maar he, als het toch niet uitmaakt wat ze doen, als de omgang van de overheid met het hoger onderwijs toch zo arbitrair is, laat ze maar daar bij het HBO gewoon hun gang gaan en het onderwijs weer in eigen hand nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten