donderdag 11 juli 2013

De-Pizza-En-Schnitzel-Crisis

In een inmiddels wat oude blog hebben wij het volgende geschreven:
"Een stevige klimaatcrisis, of beter gezegd de angst daarvoor, komt politiek goed uit voor onze meesters in Brussel, die de macht van de EU willen vergroten en hun eigen bestaan rechtvaardigen. De vermeende opwarming van de aarde met zijn transnationale karakter en vermeende desastreuze gevolgen is typisch zo'n crisis die om meer Europa vraagt" 
Een inderdaad, de verschrikkelijke klimaatcrisis is weer eens uit de kast gehaald en gereanimeerd om de duimschroeven nog een tikkeltje aan te kunnen draaien:
"Food consumption patterns in Europe are currently unsustainable: European food consumption is responsible for a large part of the EU’s greenhouse gas emissions. It is accepted that there needs to be a reduction in global greenhouse gas emission which are contributing to climate change. [...] LiveWell for LIFE is a pioneering project which aims to contribute towards the reduction of greenhouse gas emissions from the EU food supply chain, and demonstrate what sustainable diets could look like for different European countries.” (lees hier)
Ze blijven leuk, onze meesters in Brussel. De vermeende klimaatcrisis, ze kunnen niet zonder. Het is nu wachten dat de EU in het kader van de verduurzaming van onze eetpatronen en gewoontes de pizza's en de schnitzels gaat verbieden. Dit wordt pas een echte crisis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten