woensdag 3 juli 2013

Hoezo Revolutie?

Elsevier.nl, woensdag 03/07/2013:
"Het leger van Egypte heeft tanks gestuurd naar pro-Morsi-demonstraties in de hoofdstad Caïro. President Mohamed Morsi zou niet meer betrokken zijn bij het overleg over hoe het nu verder moet met het land." (lees hier)
Egypte staat aan de vooravond van weer een revolutie, de derde (of tweede, afhankelijk van wat je als revolutie telt) in minder dan drie jaar tijd. Maar in Lalaland blijft alles zoals het altijd geweest is.
 
Onze kwaliteitsmedia, die ons de ‘Arabische lente’ hebben willen verkopen, blijven verhalen van geweld, onderdrukking en economische ontwrichting brengen en deze contradictie valt hen niet eens op. De onnozele ideologen, die achter academische titels en wetenschappelijke instituties schuilgaan en die ons in de democratische intenties van de moslimbroederschap wilden laten geloven, blijven de werkelijkheid steeds verder naar hun theoretische denkbeelden toe schrijven. De hordes diplomaten en deskundigen die deze toestanden nooit hebben zien aankomen, blijven hun nutteloze rapporten en beleidsadviezen produceren. De krantenredacties, die Morsi en zijn blije moslimbroeders zo graag wilden witwassen, blijven hun Trouwe lezers in hun bijgeloof bevestigen. En de politici die de zakken van de theocraten van de moslimbroeders met miljarden aan belastinggeld hebben gespekt, blijven vrede en rechtvaardigheid prediken.
 
Hoezo revolutie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten