donderdag 30 mei 2013

De Weg Naar De Hel...

Elsevier.nl, donderdag 30/05/2013:
"Nederland gaat miljarden steken in windmolens op zee en bijna alle kolencentrales worden gesloten. De consument moet deze miljardeninvestering grotendeels vergoeden." (lees hier)
Ze proberen netjes te blijven bij Elsevier, maar volgens mij bedoelen ze dat Nederland een aantal miljarden in de fik gaat steken. Een offer aan de groene goden. En ondertussen zullen we steeds afhankelijker worden van de niet-zo-schone energie van de milieuvandalen uit Rusland.

De weg naar de hel is geplaveid met groene voornemens

woensdag 29 mei 2013

Ideaal En Werkelijkheid

Ideaal...
The Purposes of the United Nations are:
1. To maintain international peace and security, and to that end: to take effective collective measures for the prevention and removal of threats to the peace, and for the suppression of acts of aggression or other breaches of the peace, and to bring about by peaceful means, and in conformity with the principles of justice and international law, adjustment or settlement of international disputes or situations which might lead to a breach of the peace; (lees hier)
en werkelijkheid
"Syrian rebel group that twice abducted United Nations peacekeepers near the Israeli border in the past three months stole several UN vehicles, a UN Peacekeeping spokesperson acknowledged to The Times of Israel — including at least two sophisticated armored personnel carriers [...] 
UN Peacekeeping spokesperson Josephine Guerrero confirmed to The Times of Israel, however, that not only were the four vehicles missing from March’s kidnapping, but that “a number of vehicles were taken during the March and May incidents involving the detention of UNDOF peacekeepers.”" (lees hier)
Wil iemand a.u.b. de stekker uittrekken?

donderdag 23 mei 2013

Multicultionzin

Elsevier.nl, donderdag 23/05/2013:
"De Haagse Schilderswijk wordt gestigmatiseerd. Het wordt tijd dat Nederlanders gaan accepteren dat de samenleving fundamenteel is veranderd. Dat zegt Eerste Kamerlid voor de PvdA en oud-wethouder in Den Haag Adri Duivesteijn in dagblad Trouw. 'Wij accepteren nog steeds niet dat er kleur in de samenleving is,' zegt de Hagenaar. 'Op het moment dat er een dominante cultuur in de buurt is, zal die eigen gedragingen krijgen.'" (lees hier)
“Wanneer accepteren we de kleurrijke samenleving?” vraagt Adri Duivestijn zich af. En wij vragen ons af wie hij met ‘we’ bedoelt? Zijn multiculturele geestverwanten? Nee, want dat doen ze al, zou je denken. Bedoelt hij misschien ‘we’ de Nederlanders? Dat klinkt meer aannemelijk, maar dit betekent wel dat hij in de naam van zijn ideaal van de multiculturele samenleving voor een monocultuur pleit, voor een cultuur waarin alle mensen, subculturen en leefstijlen elkaar als gelijkwaardig moeten behandelen en dus elkaar met rust laten.

Achter Duivestijns ‘we’ de Nederlanders gaat een impliciete veroordeling schuil van die Nederlanders die zijn ideaal van de multiculturele monocultuur afwijzen. Uit deze veroordeling blijkt ook dat de heer Duivestijn zijn eigen monocultuur superieur vindt aan andere monoculturen, wat logisch wellicht onvermijdelijk is, maar ook evident strijdig is met de grondbeginsels van zijn eigen multiculturele monocultuur, d.w.z. met het beginsel dat alle monoculturen gelijkwaardig zijn.

Op zijn tegenstrijdige afwijzing van de andere monoculturen in Nederland maakt de heer Duivesteijn  een tegenstrijdige uitzondering: we Nederlanders moeten accepteren dat als ergens in een buurt (of waar dan ook) er een dominante subcultuur is, zal die buurt naar de normen en waarden van die cultuur gaan gedragen (ook al druist die cultuur tegen het multiculturele ideaal). Daarmee laat hij de feitelijke ondermijning van zijn eigen multiculturele ideaal op lokaal niveau toe, maar bovendien impliceert hij daarmee dat zijn multiculturele ideaal geen enkele cultuur uitsluit (of insluit) en dus dat dit ideaal betekenisloos is. 

Begrijpt iemand waar Duivestijn en zijn geestverwanten met dit land naartoe willen? Zij trouwens ook niet. Ik ga even een paracetamol slikken  

Symboolpolitiek

NU.nl, donderdag 23/05/2013:
"Het voornemen om te verbieden dat producten uit Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden nog het etiket 'Made in Israel' mogen dragen, wordt gewoon uitgevoerd. 'Ik ga die afspraak gewoon nakomen'', zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken donderdag in de Tweede Kamer." (lees hier)
We zijn erg benieuwd naar de kleur van de etiketten op Joodse producten, meneer Timmermans

donderdag 16 mei 2013

De vernieting van bibliotheken aan de Radboud universiteit: het vervolg.

De bibliotheek van wiskunde, informatica en  natuurwetenschappen van de Radboud universiteit Nijmegen zal binnenkort boeken die tot nu toe tot de collectie hebben behoort  gaan verkopen. De reden die hier voor wordt opgegeven is:

Een aantal boeken is ook bij een andere bibliotheek op de campus aanwezig of niet meer van belang voor het huidige onderwijs en onderzoek.

Maar zou het misschien kunnen dat die boeken wel degelijk relevant zijn voor toekomstig onderzoek? En bovendien vernietig je zo een deel van de geschiedenis van de wetenschap. Het enige lichtpuntje is dat de bibliotheek van wiskunde, informatica en natuurwetenschappen de boeken dus niet, zoals in de humaniora bibliotheek (de Centrale UB) van de Radboud universiteit aan de gang is, vernietigen. Ze verkopen slechts een deel van de boeken. Desalniettemin wordt hier wel cultuurgoed vernietigd. Het is namelijk de zoveelste stap in de vernietiging van bibliotheken.

Dit stemt ons dus droef. Want:

Veel nieuwe boeken worden digitaal aangeschaft. De fysieke collectie van de Library of Science wordt kleiner en de ruimte wordt heringericht.

Maar digitale boeken worden verkocht in een modegevoelige markt. Er zal, als deze twijfelachtige praktijk doorgezet wordt, in de toekomst dus geen brede collectie met belangrijke werken meer zijn, maar alleen een digitale collectie met dingetjes die geheel conform de NWO modes zijn.

Ludwig Kamphausen

zaterdag 4 mei 2013

Dodenherdenking

Paul Celan schreef:

PSALM
Niemand knetet uns wieder aus Erde und Lehm,
niemand bespricht unsern Staub.
Niemand.

Gelobt seist du, Niemand.
Dir zulieb wollen
wir blühn.
Dir
entgegen.

Ein Nichts
waren wir, sind wir, werden
wir bleiben, blühend:
die Nichts-, die
Niemandsrose.

Mit
dem Griffel seelenhell,
dem Staubfaden himmelswüst,
der Krone rot
vom Purpurwort, das wir sangen
über, o über
dem Dorn.

In vertaling:

PSALM

No one kneads us again out of earth and clay,
no one incants our dust.
No one.

Blessed art thou, No One.
In thy sight would
we bloom.
In thy
spite.

A Nothing
we were, are now, and ever
shall be, blooming:
the Nothing-, the
No-One's-Rose.

With
our pistil soul-bright,
our stamen heaven-waste,
our corona red
from the purpleword we sang
over, O over
the thorn.