donderdag 21 augustus 2014

De Jodendodenindustrie

Elsevier, donderdag 21/08/2014:
"Villa's met fitnesscentra: zo rijk zijn de Hamas-leiders. De beelden uit Gaza: huizen in puin, verpauperde mensen. Intussen baadt de Hamas-top in weelde. De meest in het oog springende is Khaled Meshaal. De politieke leider van Hamas woont in Qatar en is werkelijk steenrijk. Tot twee jaar geleden had hij de beschikking over bijna 2 miljard euro, grotendeels Hamas-geld [...]
Er zouden zo'n 1.200 miljonairs zijn in het stukje Palestijnse land, berekende Ahmed Karima, professor aan de Al-Azhar-universiteit in het Egyptische Caïro. De meesten daarvan zijn leden van de terreurbeweging" (lees hier)
Op deze blog hebben wij het punt al vaker gemaakt:
"Ten slotte moet men ook erkennen dat deze radicale stelling name ook te maken heeft met de belangen van de huidige Palestijnse politieke elites. Deze elites hebben hun macht, aanzien en rijkdom bijna geheel te danken aan het Palestijnse-Israëlische conflict. Het opblazen van bussen en restaurants en het beschieten van Israëlische steden en dorpen is een miljardenbusiness geworden en een bron van internationale status en politieke macht."
'Free Gaza!' scandeerden de opgehitste betogers, die in de afgelopen weken regelmatig door de straten van onze steden raasden. Maar in Gaza willen de vermogende managers van de jodendodenindustrie helemaal niet vrij zijn. Voor hen zou het einde van de Israëlische "bezetting" een ongekende ramp zijn. Maar misschien waren die demonstraties tegen die managers gericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten