dinsdag 18 februari 2014

Schattig

Elsevier.nl, vrijdag 14/02/2014:
"De Algemene Rekenkamer in Den Haag maakte deze week weer eens gehakt van de Europese boekhouding. En minister van Financiƫn Jeroen Dijsselbloem (PvdA) kondigde aan voor de zoveelste keer tegen te stemmen als de goedkeurende verklaring over de Europese begroting, dit keer die van 2012, in Brussel wordt voorgelegd.
Het zijn rituelen. Het financieel beheer in de Unie verslechtert eerder dan dat het verbetert [...] Boosdoeners zijn de lidstaten van de Unie: de landen die wel Europees geld binnenharken maar weigeren te verklaren wat ze ermee hebben gedaan. Ze zien er het kwaad niet van in. De eigen rekenkamers hebben toch vooraf toestemming verleend voor de uitgaven? [...] Dit is de Latijnse cultuur van verantwoording afleggen.
Een kwestie van cultuurverschil dat maar moeilijk is weg te poetsen. Maar het zal toch moeten: het gebrek aan transparantie ondermijnt het vertrouwen in de Europese Unie." (lees hier)
Mijn dochter van vijf wilde laatst onze auto even lenen. Ze had weer een plan. En zoals altijd moest ik dat plan ten uitvoer brengen. Maar dat ging helaas niet door en toen besloot ze het zelf te gaan doen. Daarvoor moest ze wel de auto hebben, zei ze. Ik vroeg haar dan of ze auto kon rijden. Aarzelend gaaf ze toe dat ze dat niet kon, maar voegde gelijk aan toe, dat ze toch de auto moest hebben, anders kon ze haar plan niet realiseren.

Schattig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten