donderdag 25 september 2014

Een Hollandse Meesterzet

Elsevier, donderdag 25/09/2014:
"Nu Nederland definitief heeft besloten om deel te nemen aan de strijd tegen IS, is het risico op eventuele vergeldingsacties in ons land groter. Het ministerie van Defensie adviseert militairen daarom om voorlopig niet in uniform met het openbaar vervoer te reizen [...]
Een woordvoerder van Defensie zegt tegen de NOS dat er na de oproep dreigementen zijn geuit, die specifiek waren gericht op militairen. De dreigementen waren van dusdanige aard en ernst, dat is besloten om het advies over te brengen aan leidinggevenden van Defensie" (lees hier)
Mo: "Hey Al, heb je gehoord?"
Al: "Wat, Mo. Wat is er?"
Mo: "Nederlandse militairen mogen niet in uniform met het openbaar vervoer reizen"
Al: "Nou en?"
Mo: "Klote, man. We hebben dan geen doelen meer voor de geplande aanslagen"
Al: "Hoezo. Wat zit je nu defaitistisch te doen. Je klinkt als een kaaskop"
Mo: "Volgens het oorlogsrecht mogen we geen burgers doden". En door die maatregel van defensie kunnen we burgers en militairen niet meer uit elkaar halen"
Al: "Daar heb je inderdaad een punt"
Mo: "Afblazen dan maar, de polderjihad"
Al: "Klote man, maar er zit niets anders op"
Mo: "Een meesterzet van defensie"
Al: "Ja man, shitzooi"

dinsdag 2 september 2014

De Heksenproef

Elsevier.nl, dinsdag 02/09/2014:
"DAMASCUS (ANP) - Strijders van het extremistische al-Nusrafront in Syriƫ eisen dat hun groepering van de internationale terrorismelijst wordt gehaald in ruil voor de vrijlating van de ontvoerde Fijische blauwhelmen. Ook willen ze een vergoeding voor drie strijders die zijn omgekomen in gevechten met de VN-militairen." (lees hier)
Briljant. Terreur plegen en vervolgens met nog meer terreur dreigen om zo jezelf van de internationale terrorismelijst af te krijgen. Logischerwijze zou al-Nusrafront spoedig een eigentijdse versie van de heksenproef gaan toepassen om zo met zekerheid te kunnen vaststellen, dat mensen ook werkelijk geloven dat al-Nusra geen terreurorganisatie is.